Cara Pasang PC Gaming RM5,199 (AMD)



Views:10646|Rating:4.98|View Time:9:7Minutes|Likes:897|Dislikes:4
Akhirnya, Saya cukup duit untuk beli PC Gaming sendiri!!!!

Video ini ialah cara pemasangan PC Gaming saya sendiri yang menggunakan spesifikasi :

CPU : Ryzen 5 2400G
MOBO : Asrock X370 Killer SLI
RAM : T-Force Xcalibur RGB
SSD : ADATA SU900 512GB
COOLER : CM Masterair MA620P
GPU : Zotac GTX1060 AMP 6GB DDR5
PSU : CM V850 Gold
CASE : CM Masterbox 511 RGB

Video untuk performance akan menyusul.
Terima kasih kepada Cooler Master,Adata dan Team kerana sponsor hardware untuk video ini.

Ingin buat Custom PC dengan bajet sendiri?
Whatsapp 018-4024010 😀

Beli Barang Komputer Online di Monaliza :
https://www.monaliza.my/

———–
[REVIEW BERTULIS DI IG ABE CERAH]
https://goo.gl/vioW5m
.
.

[FACEBOOK ABE CERAH]
https://goo.gl/B8aVVJ
.
.

[ABOUT MONALIZA]
FB Monaliza: https://goo.gl/GwThIb
IG Monaliza : https://www.instagram.com/monalizapc/
LAZADA Monaliza : https://www.lazada.com.my/shop/monaliza-online/
PGMall : https://pgmall.my/stores/monaliza-mastura
SHOPEE : https://goo.gl/s2Dqoe
WHATSAPP : https://www.wasap.my/60184024010
.
.

[COLLABORATION & REVIEW]
We are very excited to Unbox and Review your product with lowest requirement. Please email us for further discussion : [email protected]

You may also like...

27 Responses

  1. pae play says:

    comey tangan abe cerah

  2. asyraf296 says:

    Salam, bole tak buatkan video pasal update bios. Pasal kepentingan update, bila nk update and kenapa kena update. Tq

  3. GTX 1050Ti says:

    apa kelebihan air cooler berbanding liquid cooler, abe cerah?

  4. MJ 13 says:

    Keda monaliza kat kelate hk abe ko??

  5. Syafie Ismail says:

    bro boleh ajar camna buat cable management kalau guna non modular psu

  6. Double R Entertainment says:

    assalamualaikum bro monaliza, aku nk tanya sikit tentang motherboard amd, aku sebenarnya memang peminat amd akan tetapi ada 1 masalah yg sering berlaku pada aku adalah bracket mounting utk cpu fan yg material plastik tu selalu patah pada bahagian cangkuknya, tp amik masa la dalam setahun cmtu baru kena, so adakah motherboard baru ni bracket dia lebih tahan, sebab pening dah asik nk tukar bracket je, tapi lepas tukar bracket lagi kerap kena masalah patah tu, nk je amik intel tapi xboley tahan lak harganya, mintak percerahan bro, terima kasih

  7. BYE says:

    KEPALA TIMUN DIA HAHAHAHA

  8. chadspad says:

    Recikss boss

  9. Ez Stories says:

    Boleh explain pasal CPU latest sekarang support windows 10 je…atau boleh guna windows 8….windows 10 bro pakai CD ori atau dri file ISO windows??

  10. Ade Le says:

    bro bro yang power sekalian nk tanya skit. mobo aku ada 2 slot je untuk ram, sebelum ni pakai 1 ram je nk tambah lagi satu tapi bila pasang tu dgar dah bunyi click tu tapi kedudukan ram tu dia tk sama skit mcm yg sedia ada tu. pastu bila on dia detect 1 je ram mcm mana ek geng

  11. Adi Adam says:

    iklan jgn tekan skip..nanti youtubers dapat more insentif dari youtube… kemah abe cerah..keep it Up

  12. hafieyzul 1321 says:

    amd atau intel..mane lebih bagus?

  13. Kirthy Mahendran says:

    I built my r5 2600 gtx 1070 for around rm4k xD

  14. Fidaus daus says:

    best video I love AMD cuma x ada modal nak beli!

  15. Muhammad Rafid says:

    Mcm tngk Linus Tech Tips versi melayu ja hahahah.

  16. Sab- Ray says:

    Terbaik bro

  17. mohamad hafiz says:

    terbaik bohh…. sila sambung lagi video ni…haha

  18. arr goh says:

    thermal paste bukan untuk cepatkan pemindahan haba ye bro..misinformation there.

  19. Re Neckros says:

    Abe cerah kenapa amik apu version bkn kalo pakai gpu x pakai pon gpu dlm cpu tu

  20. Mohd Adam says:

    Nak tanya ni… Bleh x laptop ram ddr4-2133 support ddr4-2400???

  21. Muzaffar Waffii says:

    bosss… beli acoustic foam… tempek sket kt dinding bilik.. sound suara akan more ngammm….. keep it up monaliza channel

  22. ilhamsaari s says:

    Terbaik

  23. Muhd Izzudin says:

    Sesiapa dah ada barang tp nk build x berani/reti, boleh pm sy ye. Cari duit poket sket uhuk.

  24. muhd ihsan says:

    macam mn nak tahu cololer yg kita beli tu dah ada thermal paste atau tidak

  25. judd tarmizi says:

    Giveaway pc pulaks Abe cerah secerah sinaran mentari

  26. Jimm Gymm says:

    abe, lepas ni boleh buat tak perbezaan gsync dengan freesync? confius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *